Унгария: Европа иска да ни върне 20 000 мигранти, ние ги препращаме на Западните Балкани

Властите в Унгария са получили искане от западни държави за връщане обратно на около 20 000 мигранти, които не са получили право на убежище. Унгария от своя страна ще върне всички тези мигранти в страните от Западните Балкани, съобщава местното издание "Унгарски времена", цитирано от БГНЕС.

Отделни държави от Западна Европа са предупредили Будапеща, че трябва да бъдат върнати на Унгария около 52 000 мигранти, които няма да получат убежище. Само през тази година са получени искания за връщане обратно в Унгария на 20 000 души, предимно от Германия, Австрия, Франция и Великобритания, съобщават от унгарското вътрешно министерство.

Неотдавна унагарският премиер Виктор Орбан каза при разговора с австрийския си колега, че Унгария ще приеме всеки един мигрант, който за първи път влиза в ЕС през унгарската граница, но всички останали ще бъдат върнати обратно там откъдето идват.

От вътрешното министерство в Будапеща припомниха, че има споразумения с държавите от Западните Балкани за връщане обратно на мигрантите.

Коментари

Задължително поле