Усик не бърза за бой с Джошуа

Безспорният шампион в полутежка категория Олександър Усик отхвърли слуховете, че може да се бие с притежателя на четири от петте пояса при най-тежките Антъни Джошуа на 13 април. За тази дата британецът е запазил стадион „Уембли“, но все още не е ясен съперникът му. Дилиън Уайт, който отказа мач с Кубрат Пулев в София, трябва първо да победи Дерек Чисора този месец. Усик пък все още няма нито една среща при най-тежките.

Той ще има нужда от поне един-два мача, за да се аклиматизира към изискванията на категорията“, заяви Егис Климас, мениджър на украинеца.

Плановете на WBC да насрочи реванш между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри пък отлага възможността за обединителен мач с Джошуа. Това обаче няма да ускори евентуален бой между британеца и Кубрат Пулев, който е задължителен претендент на Международната боксова федерация (IBF). Причината е, че федерацията се съгласи шампионът първо да защитава пояса на Световната боксова организация (WBO).

Българинът пък пътува за САЩ, където ще преговаря за договор с компанията „Топ Ранк“. Кобрата и Ивайло Гоцев, който организира битката му с Хюи Фюри, предпочитат именития мениджър Боб Аръм да го представлява в преговорите за мача за титлата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт