Условна присъда за словак, подпалил апартамента и ателието на тъща си от ревност

Мъжът винял тъщата за раздялата с любимата си

Условна присъда за палеж на апартамента и шивашкото ателие на тъща си получи 46-годишен словак, живеещ в Търговище. 46-годишния Иван Х. е наказан с 3 години лишаване от свобода с 5 години изпитателен срок, съобщиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Присъдата е произнесена в четвъртък от Окръжния съд в Търговище.

Чужденецът, за който в града се говори, че е бивш полицай, направи двата палежа на 16 декември миналата година. Както „Труд” съобщи към 16 часа първо подпалил дрехи, струпани на диван в апартамента, където преди живеел с българската си приятелка. Към 18 часа отишъл на кооперативния пазар, където било ателието на тъща му. Работилница беше разположена в бараки и подпалването й не е било проблем за мъжа, който бил солидно почерпен и афектиран в пристъп на ревност.

Той самият разказал тогава, че дошъл у нас с българската си приятелка, с която се залюбили зад граница. Имали и детенце. Живеели в апартамента, който в последствие  запалил. Месеци преди палежите спътницата му го напуснала, а мъжът отишъл на квартира. Иван смятал, че виновна за раздялата е тъща му, на чието име се водело и жилището.

В деня на подпалването той се напил и отишъл в стария семеен апартамент, от който имал ключ. Разбуждайки се видял, че има разхвърляни дрехи и бутилки и решил, че жена му е била там с друг, при което подпалил купчината на дивана и си тръгнал. Съседи разбили вратата и ограничили пожара преди да тръгне и към техните домове. После мъжът подпалил и ателието и бил задържан от полицията близо до мястото.

По данни на прокуратурата нанесените материални щети са големи и под риск са били и съседни имоти.

Условната присъда подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право