Словак отмъсти с огън на бившата си изгора

Жената искала издръжка за нея и детето им

Прокуратурата прати чужденеца в ареста за 72 часа

Бивш полицай от Словакия на 46 години бе задържан за палежи на апартамент и шивашко ателие в Търговище. Мъжът се напил и решил да отмъщава с огън на бившата си приятелка, с която се разделили преди няколко месеца, но тя настоявала да й дава пари за издръжка на нея и детето им.

В събота към 16 ч бил получен сигнал от жители на кв.”Запад” 3, че има пожар в блока им. Съседите разбили вратата на необитаем апартамент, където до есента живеели словакът и 45-годишната му приятелката и 4 –годишното им дете.

По-късно полицаите установили, че чужденецът пазел ключа си и влязъл в жилището. Събрал дрехи и  хартии в кухнята и ги запалил.

После направил втора подобна купчина на дивана в хола и подпалил и нея. Към 18 ч пламнало и шивашко ателие в барака на пазара, собственост на тъщата на словака.

Криминалисти влезли в дирите на бившия си колега и го задържали. Днес от прокуратурата му наложили 72 ч арест.

Чужденецът и българката се обикнали преди години, когато нашенката работела в Словакия. Родило им се дете, мъжът се пенсионирал и дошли да живеят в Търговище. Мъжът си намерил работа и заживели добре, но след серия от сцени на ревност се разделили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право