Условна присъда и глоба от 600 лева за собственик на питбул, нахапал създателка на хор в Търново

Драмата се разигра на 1 март тази година в старата столица

След споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново и одобрено от съда, осъдиха собственик на куче, нахапало възрастна съседка. 29-годишен мъж е наказан с условна присъда от година и два месеца с 3-годишен изпитателен срок за това, че не е положил достатъчно грижи за отглежданото от него куче порода питбул териер. Той ще трябва да плати и 600 лева глоба. През март тази година кучето нападна и нахапа зверски възрастната диригентка Мария Павлова.

85-годишната създателка на хор „Търновград” беше приета по спешност и оперирана във Великотърновската болница с травми на двете ръце и крака. Най-сериозни травми жената имаше на лявата ръка – локсация и сериозно нараняване.

Кървавата драма се разигра на 1 март на ул. „Христо Караминков“, където Мария Павлова живее на втория етаж на къща. На първия етаж бил наемателят Р.Н. от Търговище, който отглеждал кучето в клетка на двора. Мария Павлова обаче отворила клетката и питбулът я нападнал. Свидетели на инцидента станали съседите, които се притекли на помощ.

Мария Павлова е носител на най-високото отличие на дейците на културата у нас – орден “Св. св. Кирил и Методий”, както и на ордена на Съюза на българските композитори за високия си професионализъм. Тя е носител на наградата “Велико Търново 2011” за високи постижения и за утвърждаването на хор “Търновград”, който Мария Павлова създава през 1958 г.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Коментари

Задължително поле