Условни присъди и глоби за двама сводници

Условни присъди и глоби по 10 000 лв. е постановил съдът в Разград за 44-годишния Дамян П. и 22-годишния му племенник Александър А. за сводничество. Двамата са предадени на съд от Районната прокуратура за международен и вътрешен трафик на жени с цел сексуална експлоатация, съобщават от Апелативна прокуратура (АП) във Варна. 

Присъдите са произнесени след признаване на вината и сключване на споразумение. Наказанията са им по 3 години лишаване от свобода с максималния 5-годишен изпитателен срок. Двамата осъдени трябва да платят и глоби по 10 000 лева всеки.

От АП-Варна уточняват, че двамата сводници  набирали и транспортирали жени с цел сексуална експлоатация, като за всеки работели по две жени, които предлагали сексуални услуги.

Престъпната им дейност е наблюдавана от разследващите четири месеца. Вътрешният трафик на жени с цел сексуална експлоатация започнал от началото на 2019 г. и продължил до задържането на двамата мъже.

При извършените претърсвания и изземвания на няколко адреса в различни градове и в къщите на двамата обвиняеми са иззети около 700 грама злато. Сводниците управлявали ново „Ауди“ и изплатено на лизинг БМВ.

Клиентите за сексуалните услуги били набирани чрез обяви в интернет сайтове. В Разград и Хасково сводниците наели квартири, където се помещавали жените, набрани да проституират. Имало ценоразпис за различните видове сексуални услуги. За един час се плащало около 120 лева, нестандартните желания се таксували доста по-скъпо. За редовни клиенти имало отстъпки, допълват от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле