На 13 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 13.11.2019

Повече от един тон пакети с кокаин събраха от атлантическото крайбрежие на Франция (ВИДЕО)

Чехия купува 12 бойни хеликоптера от САЩ

Тръмп и Макрон обсъдиха по телефона Сирия, Иран и срещата на върха на НАТО

Лекуваме се с по-модерни лекарства На извънредно заседание депутатите гласуваха финансовите рамки за НЗОК и ДОО (обзор)

Ураганен вятър в Далмация събори дървета и стълбове, вълните в морето достигнаха 6 метра (ВИДЕО)

КРИБ награди десетте най-добри бизнес лидери (СНИМКИ) "Мистър и Мисис икономика" са Атанас Добрев и Теодора Петкова

Луфтханза се съгласи на арбитраж в спора с кабинния персонал

Прокурист пое болницата в Пазарджик

Роман на Бойка Асиова излезе на турски език

Военни обезвредиха невзривени боеприпаси, открити в различни населени места в страната

Заплатите нараснаха с 11% за година Средното възнаграждение за септември е 1266 лв.

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 13 ноември 2019

Пентагонът обяви сроковете за изтегляне на американските войски от Сирия

Ути опита 100 кюфтета в Шуменско Специалитет от цвекло впечатли кулинаря

Кулинарният спец Ути Бъчваров журира специален конкурс, посветен на кюфтето, в шуменското село Драгоево. Надпреварата между майстори беше част от първия фолклорен фестивал „Драгоево пее и танцува“, който събра местни и гости през уикенда. Инициатор за веселбата с много мезета и младо вино беше НЧ „Васил Друмев-1881“ и кметството.

Повече от дузина читалища от региона участваха със своя продукция в конкурса „Кюфте от какво ли не…“, в който единствено забранено за употреба беше дивечовото месо. Ентусиастите здраво се бяха потрудили и бяха измислили нетрадиционни рецепти, призна Ути, комуто се наложи да опита близо 100 кюфтета, за да избере най-добрите. Читалищните дейци от кв. „Кирково“ го спечели с най-невероятното пържено кюфте от цвекло и грабнаха приза в раздела „без месо“. Специалитетът със стъргано и варено цвекло, плюс кашкавал, не е по рецепта от интернет, а лично хрумване на читалищния секретар Росица Стайкова. Възнаградени бяха и усилията на гастрономите от с.Дибич, които изпържиха пред Ути кюфтета от охлюви и станаха първи в раздел „новаторство“. За класическо пържено кюфте, каквото всички помним от детството си, беше провъзгласено приготвеното от майсторките от с.Кочово.

Конкурсът роди и кюфтета от ориз, праз, моркови… За доброто настроение на гостите се погрижиха танцьори от няколко ансамбъла и певецът Денислав Кехайов. Принос даде и младото вино, а нагадите за него обраха все майстори от Драгоево. Освен от грозде, в надпреварата участва и вино от ябълки

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.