Учениците от 5 до 12 клас в Пловдив ще учат онлайн от понеделник

Всички ученици от пети до дванадесети клас в учебните заведения на територията на област Пловдив преминават на дистанционно обучение за две седмици от 15 март. Това реши на свое заседание Областният кризисен щаб, след като обсъди епидемичната ситуация и заболеваемостта от COVID-19 през последните дни. Забранява се и посещението на малолетни или непълнолетни без придружител  в заведенията за хранене и развлечения. Остава и ограничението ненавършилите 18 години да влизат в моловете само с придружител.

Директорът на Областната дирекция на полиицята в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев заяви, че ще има полиция пред всички търговски обекти  и контролът ще бъде стриктен. „Мерките за учениците са навременни, решенията са балансирани и ще преценим след две седмици какво  да се предприеме“ , обясни Иванка Кирков, началник на РУО - Пловдив.

„Продължава ваксинацията в Пловдив и областта като вече над 25 хиляди души са ваксинирани. Ще направи всичко възможно всеки желаещ да бъде имунизиран. Вече има мобилни екипи в Карлово и Сопот, където е най-сериозно положението със заболеваемостта“, обясни директорът на РЗИ д-р Ваня Танчева.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование