Русия не засилва военното си присъствие в Азовско море, заяви Мария Захарова

БЕХ получи решението на ЕК за глобата от 77 млн. евро Вероятно дружествата ще го обжалват, като ще оспорят твърденията и размера на глобата

Соцвеличия питат: Срещу коя система се борим сега? Стотина важни мъже от преди 1989-а вдигнаха наздравици

Одобриха почивни дни на всички религиозни общности

Правителството отпусна близо 490 000 лева за мост в Елена

Тръмп обяви победа над „Ислямска държава“ в Сирия

Правителството отпусна над 10 млн. лева на общини в Пиринско

Прокуратурата е започнала досъдебно производство за смъртта на бебето, изхвърлено във водите на „Водното огледало“ в Кърджали

Прокуратурата поиска постоянен арест за Ценко Чоков

Орлин Павлов, Мариана Попова и Стефан Вълдобрев ще пеят на новогодишния концерт на София Именити творци и спортисти ще отправят видеопожелания към българите

ЕС забрани сламките и пластмасовите чаши Новите правила ще влязат в сила след 2 години

7 млн. лева даде правителството на област Монтана

Кметът на Павликени чете коледна приказка на децата от забавачка

Дядо Коледа раздаде подаръци на оперирани във ВМА деца

ЕК потвъди за хакерска атака срещу институции на евросъюза

Ученици искат Варна да е като Дубай

На снимката: Иван Портних с младия кмет на Варна - Васко
Ученици, които управляваха Варна за един ден, искат да я направят като Дубай.  Посланието дойде от 16-годишния Султан Ал Драганов, който е отраснъл в перлата на Обединените арабски емирства и сега учи в Американската гимназия в морската столица, където е избрал да остане. Десет младежи управляваха общината в рамките на XV  издание на националната инициатива „Мениджър за един ден“.
Ученик от Математическата гимназия измести на кметския стол Иван Портних. 18-годишният Васил Георгиев, който навърши пълнолетие ден след балотажа и не можа да гласува, се е устремил към политиката. Около 12-13 ученици се кандидатирали за кметското място за един ден, като победителят да управлява Варна е избран по силното си  мотивационно писмо за това.
„Приветствам инициативата, защото вярвам, че ще помогне на младите хора да се запознаят отблизо с работата на администрацията“, заяви кметът Иван Портних, който покани в кабинета си своя дубльор за  деня.
Дванадесетокласникът отбеляза като успех факта, че по инициатива на негови съученици Законът за предучилищното и училищното образование е променен и вече задължава училищата да имат ученически съвети. „Община Варна е единствената в страната, която има младежки делегати. Те влизат в комисиите към ОбС и имат право на съвещателен глас. Това показва, че в местната власт има прозрачно управление, което позволява гражданите да изказват и отстояват свои мнения и позиции“, каза още  ученикът.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. По-добре да е като Сочи. Прекръстете си я на г.Шойгу, а Бургас – Путинград

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.