Ученици предлагат лифт до Шуменското плато

Ученици от специалност "Спортно-туристически дейности" в СУ "Трайко Симеонов" излязоха с инициатива да се построи лифт до Шуменското плато над града. Така достъпът до защитената територия ще бъде по-удобен и атрактивен. Тийнейджърите имат споразумение за сътрудничество с Дирекция природен парк "Шуменско плато" и провеждат задължителната си практика там.

Вече са проучили на терен как се поддържат пешеходни, велосипедни маршрути, парковата инфраструктура и какви са възможностите за туризъм. Експерти от Парка им показали Дендрологичната пътека, а едновременно с това те премахнали избуялата растителност по част от маршрута с дървесните видове.

Като част от практиката за полезните и вредни дейности в горите, бил почистен от отпадъци и заслон "Теменуга". Проведени са и теоретични занимания за запознаване с видовете водачество, задължителната екипировка, опазването на горите при посещение на туристи. Добрата идеята за лифт се родила по време на дискусиите как Шуменското плато да стане още по-привлекателно за туристи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование