Обезвредиха съмнителен предмет на лондонска улица

Йозджан Дениз нае нова вила

Меркел: Имаме много работа до постигане на споразумение по дългосрочния бюджет на ЕС

Признаха си спонсори на Мая ДБГ си спомниха, че платили билбордовете на Манолова

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Нов случай на африканска чума при диво прасе в Ловешко

Оперираха мъжа, паднал във водопад в Беласица

Регулират цените на вносни лекарства Паралелният внос ощетява потребителите

Малина Крумова: 96% от катастрофите се дължат на грешки на водача

Нередовни пътници биха кондуктор в автобус в Пловдив

Съд обяви мини „Бобов дол“ в несъстоятелност Решението не е окончателно и може да се обжалва пред по-горна инстанция

Посланик Херо Мустафа се поклони пред Незнайния войн

Емигранти изпратиха на близките си 731 млн. евро

Цар и княз валидираха картичка Инициативата е на Румен Петков

Момиче почина в гимназия в Димитровград Трагичният инцидент е станал в час по физическо

Училища от Търново и Индия със съвместен проект

Директорът на СУ „Емилиян Станев“ Кина Котларска заедно с екип от още трима учители посети училището „Сент Едмънд“ в град Джайпур, щата Раджастан, Индия, където присъства на международна среща, организирана от Съюза за култура и професионално усъвършенстване.

Целта на посещението е било да се запознаят с организацията на индийската образователна система и да осъществят контакти за бъдещо сътрудничество по международни проекти. Като училище, асоциирано към ЮНЕСКО, през идната година СУ „Емилиян Станев“ ще започне онлайн проект, насочен към културното наследство на България и Раджастан.

„Нашите ученици ще изследват 10 обекта, които са под закрила на световната организация в щата Раджастан. А учениците от Индия ще проучват обектите, които ЮНЕСКО закриля в България. Те пък са девет“, обясни Кина Котларска.

Тя поясни, че европейската неправителствена организация обединява училища от различни държави и се грижи за професионалното израстване на учителите и учениците. Седалището на съюза е Париж и до момента в него няма включено българско училище. Гимназията „Сент Едмънд“ в Индия е първото извън европейско училище, което става член на асоциацията, затова и традиционната годишна среща на учителите от съюза е организирана именно там.

Педагозите от Велико Търново посетиха Индия по покана на шотландските си колеги, с които работят по проекта „Арт нуво – арт ренуво“.
В продължение на десет дни Кина Котларска, Антоанета Палангурска, Таня Цонева и Галя Везирова имаха възможност да разгледат и държавните и частните училища в щата Раджастан заедно с колегите си от Шотландия, Франция и Германия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.