От 1 юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева

Въведоха воден режим в две села във Варненско

Община Шумен събра 84% от налозите

Италианската полиция откри един тон кокаин в контейнер с банани

Съсипаха я тая държава – любимо клише на българина

Отпаднаха близо 40 % от кандидатите за матроси

Откриха Седмия международен форум „Балканите – език, история, култура“ във ВТУ В двудневната среща ще вземат участие около 60 учени

Бъдещето на еврото представи в Стопанска академия инвестиционният банкер Гордан Кер

Двама мъже опитаха да оберат хасковлия, след като го заплашиха с нож

Шампионите от „Санк Петербург“ играят „Лебедово езеро“ два пъти

Изследват кръвната захар на 1147 ученици в Търново по проект на Ротари Клубът тази вечер прави благотворителна акция за реализирането на „Плод за капка кръв”

Обемът на язовир „Асеновец“ спадна на 10 млн. при капацитет от 28 млн. кубика ВиК взема вода и от Тунджа, няма да има режим в Сливен

Ремонтите по АМ „Струма“ приключват предсрочно

Проверяват бюлетините за съветници от 97 секции в Шумен

Македонско списание представя бургаски автори

„Файненшъл таймс“: „Виваком“ може да бъде продадена до 2 седмици

Спас Русев (Снимка: Пламен Стоименов)

Доставчикът на кабелни услуги “Юнайтед груп” може да купи за 1,2 милиарда евро “Виваком” от бизнесмена Спас Русев и руската ВТБ. Сделката може да се осъществи до 2 седмици.

Частната кабелна компания „Юнайтед Груп“ води ексклузивни разговори за закупуването на най-голямата българска телекомуникационна компания „Виваком“. Информацията е на източници близки до преговорите, съобщава „Файненшъл таймс“, цитиран от БГНЕС.

Компанията, която е собственост на BC Partners, е близо до сделка за „Виваком“, която бе обявена за продажба през юли, заявиха източниците. Фирмата за изкупуване KKR също притежава миноритарен дял в „Юнайтед Груп“.

Очаква се „Виваком“ да бъде продаден за около 1,2 милиарда евро въз основа на последните сделки в региона за телекомуникационни активи, заявиха участниците в продажбата. Офертата на „Юнайтед Груп“ се приближава до тази цифра, потвърди друг източник, близък до преговорите.

Източник запознат със сделката заяви, че тя може да бъде сключена през следващите две седмици. Така „Виваком“ ще смени за шести път своята собственост, след като беше приватизирана през 2004 г., пише „Файненшъл таймс“.

Сделката е поредната стъпка на собствениците на „Юнайтед Груп“ за разширяване на бизнеса им чрез придобиването на активи, след като през май купиха хърватската компания „Теле 2“ за 220 милиона евро.

„Файненшъл таймс“ отбелязва, че разговорите продължават въпреки спора за собствеността на „Виваком“. Телекомуникационната компания се продава от българския бизнесмен Спас Русев и лондонския клон на руската банка ВТБ. Те заедно поеха контрола над „Виваком“ през 2015 г. на търг, след неплащане на дълг.

Русев и неговите партньори платиха навремето 330 милиона евро, а сега се очаква да изкарат от сделката около милиард евро над тази платена сума.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.