На 12 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за вторник, 12.11.2019

Румен Радев: Трябва да върнем младите хора на спортните площадки и да ги научим да бъдат отбор Държавният глава участва в церемонията по случай 100-годишнината на баскетбола в България

Забраняват риболова в част от язовирите

Столични квартали остават без вода във вторник заради ремонти

Бизнес имотите привлякоха инвестиции за 1 трлн. долара

Връщат иззетите оръжия на Национално дружество „Традиция”

Наемателите в София все по-често търсят лукс Ръст от 50% на сделките

Банки докладват оборота при онлайн търговия

Кога мога да прехвърля отпуската си за следващата година?

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 12 ноември 2019

Иде криза за инженери и лекари в следващите 10 г.

Боян Магдалинчев: Позицията на президента за избора на главен прокурор не е обсъждана официално във ВСС

Прокурори влязоха в болницата в Пазарджик заради ТЕЛК афера (обзор) По разпореждане на премиера Бойко Борисов директорът д-р Васил Вълчев е освободен

Крайната десница стана трета сила в Испания Социалистите спечелиха изборите, но с по-малко мандати

Файненшъл Таймс: Два фонда дават над 1 млрд. евро за Виваком

Над 1 млрд. евро дават двама кандидати за Виваком.

Кандидатите инвестират в телекомуникации

Двама кандидати с частен капитал са подали индикативни предложения за придобиване на Виваком, пише Файненшъл Таймс като цитира свои източници. Кандидатите са United Group, притежаван от BC Partners и KKR, както и Providence Equity Partners. Офертата на първия фонд е 1,1 млрд. евро, а на втория – 1,05 млрд. евро. Двете дружества вече са започнали проучване (дю дилиджънс) в телекома.

Продажба при тази цена би означавала значителна печалба за Спас Русев, най-големият акционер в телекома, и неговите партньори, коментира изданието. Преди по-малко от четири години те придобиха Виваком за 330 млн. евро.

Базираният в Лондон фонд BC Partners наддава чрез регионалния си кабелен и телевизионен оператор United Group. Той работи основно в държавите от Западните Балкани, най-вече в Сърбия. Компанията продължава да се разширява чрез придобивания на местни кабелни разпространители, платформи за медийно съдържание и мобилни услуги.

Другият кандидат Providence Equity e базиран в щата Ню Йорк фонд с фокус върху инвестиции в медии, комуникации, образование и информационни технологии. Сред инвестициите му са фирми като AutoTrader.com, Kabel Deutschland, Newport Television, Univision, T-Mobile US, Warner Music Group и др. Общите активи под негово управление са на стойност над 45 млрд. долара.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.