Фантастичен екшън с Кейт Бланшет претърпя провал

Кейт Бланшет е с главна роля във филмова адаптация на култова видео игра.

В деня на премиерата

Това е първият антирекорд в кариерата на актрисата

Кейт Бланшет рядко се появява в провалени филми (ако изобщо се е появявала някога), но тази година очевидно не може да се нарече най-добрата в кариерата й. Актрисата все още има всички шансове да блесне на червения килим на филмовия фестивал във Венеция с предстоящия трилър „Всички съвпадения са случайни“, режисиран от Алфонсо Куарон, но в момента Бланшет преживява трудни времена - всичко това заради новия екшън филм „Borderlands“, който успя да се превърне в най-лошия филм на годината в деня на собствената си премиера.

Само няколко часа след първото му излъчване „Borderlands“ можеше да се „похвали“ с истински антирекорд – на Rotten Tomatoes филмът имаше 0% одобрение от критиците въз основа на няколко рецензии – но постепенно нещата се подобриха.

В момента екшънът има 6% одобрение от професионалистите в бранша и 50% от зрителите, но дори отличният актьорски състав не успя да спаси дългоочакваната адаптация на видеоиграта от неизбежен провал. “Borderlands” е критикуван буквално за всичко - скучен сценарий, липсата на нещо закачливо в героите и техните действия, евтини специални ефекти. Похвали получи само Кейт Бланшет, въпреки че в актьорският състав на филма изпъкват и други познати лица като Кевин Харт, Джейми Лий Къртис и Джак Блек.

Като цяло новото издание чупи и други антирекорди – “Borderlands” вече се определя за най-лошата филмова адаптация на култова видео игра през последните години.

В допълнение към изключителните роли и цял списък от престижни награди, Кейт Бланшет е известна в целия свят и с нестандартното си чувство за хумор. Съвсем наскоро актрисата гостува във вечерното шоу на Анди Коен, където промотира именно „Borderlands“. По време на разговора Коен попита за коя роля Бланшет е получила най-висок хонорар, предполагайки, че това е ролята на Галадриел във франчайза на Питър Джаксън „Властелинът на пръстените“, който събра общо около 3 милиарда долара в боксофиса.

В отговор актрисата издаде сензационна информация, като каза, че на никого не е платено за филма - поне не в пари. Бланшет каза, че по това време наистина е искала да работи с Джаксън и е била готова на всичко в името на ролята в неговия проект - като награда по време на снимките тя можела да яде толкова безплатни сандвичи, колкото си иска, и  също така й било позволено да запази фалшивите елфски уши на своята героиня.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино