Фарадж: Щастлив съм и отивам да празнувам с бира

Напускаме ЕС и аз не мога да бъда по-щастлив от този факт, заяви британският евроскептик Найджъл Фарадж, който бе основен двигател в кампанията преди референдума за Брекзит миналата година.

“Отивам да си купя бира, за да отпразнувам повода. 25 години на борба за тази кауза си струваха усилията - невъзможната мечта се случи! Днес преминахме линията, от която няма връщане. А Европейският съюз няма да оцелее”, подчерта евродепутатът в Лондон.

В същото време колеги от групата на Фарадж в Европейския парламент “Европа на свободата и пряката демокрация” празнуваха в Брюксел задействането на процедурата за британското напускане на ЕС. Те си бяха организирали импровизиран банкет на открито между сградите на Еврокомисията и Съвета и поляха новината с шампанско, докато се черпеха с торти.

Вчера британският в. “Дейли мейл” излезе със заглавие на първата си страница “Свобода”, изписано с огромни букви и снимка на премиера Тереза Мей, която подписва писмото си до Брюксел. “Днес е страхотен ден”, написа и евроскептичният “Дейли експрес”.

Коментари

Задължително поле