Фашизъм на „Сан Сиро“

Нов фашистки и расистки скандал разтърси италианския футбол! Причина отново са феновете на „Лацио“.

„Орлите“ победиха „Милан“ с 1:0 като гост и се класира на финала за купата на Италия след 0:0 в Рим. Но радостта от триумфа на „Сан Сиро“ бе помрачена от фашистки фенове. Тифозите на „Лацио“ се славят и като най-отявлените расисти.

Веднага след края на двубоя ръководството на клуба публикува в своята официална страница в туитър извинение. „Тези фенове нямат нищо общо със спорта и с клуба, който има 119-годишна история“, написа „Лацио“.

Около 60 запалянковци на „орлите“ издигнаха плакат, на който пишеше „Чест за Мусолини“. Полицията е идентифицирала и арестувала 27 от тях. Преди това тифозите обаче скандираха във възхвала на Мусолини, който управлява Италия в периода 1922-1943 година. Освен това те показваха и хитлеристки поздрав. А в социалните мрежи, свързани с „Лацио“, се появиха и клипове с расистки песни от „Сан Сиро“. Най-много е обиждан Тимуе Бакайоко от „Милан“.

Ръководството на клуба обаче нападна медиите. Според „Лацио“ в тях се натъртва само на радикалните фенове, които били само много малка част от масата. Въпреки това клубът е заплашен от огромна санкция.

На терена победния гол за „орлите“ вкара Хуакин Кореа в 58-ата минута. Първият мач между двата отбора в Рим завърши 0:0. Вторият финалист още не е определен.

„Лацио“ ще се стреми към седми трофей от турнира. За последно го спечели през 2013 година. Сега отново ще е почти домакин на финала. В Италия купата винаги се разиграва на „Стадио Олимпико“ в Рим.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят