Фейсбук група събра 80 000 лв. за детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги“

Нов сектор за лечение на вродени хемолитични анемии, коагулопатии и дневна химиотерапия бе открит в Детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

В него има 10 специални легла за извършване на кръвопреливане и кратки вливания на цитостатици. На малките онкопациенти ще се провежда дневна химиотерапия без болничен престой, съобщи завеждащата звеното доц. д-р Мария Спасова.

Изградени са чакалня, кабинет за прегледи, стая за  регистрация на постъпващите пациенти, зали за провеждане на лечението, санитарно помещение и стая за персонала. Ремонтът и оборудването струват 80 000 лв., а парите са събрани от дарения на хора от цялата страна и от българи в чужбина от Фейсбук група, която през 2016 г. закупи 16 инфузомата за вливане на медикаменти и 8 стойки за тях за 68 000 лв. Топ инициаторите Варта Шербечян и Христо Николов и част от дарителите присъстваха на откриването на новия сектор в Университетска болница-Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.