Филиалът в Търново на Варненския медицински университет с нова кандидатстудентска кампания

По 20 медицински сестри и акушерки ще приеме за четвърти път филиалът на Варненския медицински университет във Велико Търново. Има вероятност тази година бройките за медицински сестри да са с няколко повече, но все още няма окончателно решение за това, коментира заместник-директорът Даниела Тасева.

Тя обясни, че желаещите да се обучават само в старата столица, подават документите си във филиала във Велико Търново. Които искат да кандидатстват за филиалите и в Шумен, и в Сливен, както и за останалите специалности в Медицинския колеж във Варна, подават документи във Варна. Независимо за къде се кандидатства, изпитът по биология е един и е на 18 юли.

„В помощ на нашите кандидат- студенти организираме курс по биология, който ще е на 7 и 8 юли. Надяваме се регионът, от който идват, да се разшири.”, информира Тасева. Тя сподели, че очакванията тази година са за повече кандидати, тъй като филиалът на Варненския медицински университет във Велико Търново е факт от три години. Няма отказали се студенти по време на курса на обучение от първия випуск и той от 1 септември започва преддипломен стаж.

Коментари

Задължително поле