Финансират фирми за участие в "Стройко"

Бойко Таков

Компаниите могат да получат до 85 на сто от парите, нужни за участие

До 7 февруари могат да кандидатстват за помощ от Агенцията за малки и средни предприятия

Панаирът започва на 25 март в НДК

До 85 на сто от сумата, която им е нужна за участие в специализираното изложение "Стройко Експо" могат да получат родни компании. За целта те трябва да кандидатстват за финансиране от Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия, обясни изпълнителният директор на ведомството Бойко Таков.

Размерът на средствата, които могат да бъдат получени зависи и от това дали фирмите вече са участвали в други събития подпомагане от ведомството. Вече 7 компании са заявили интерес и ще получат финансова помощ от Агенцията за представяне на своята дейност по време на изложението, което ще се проведе от 25 до 29 март в НДК в София.

До 7 февруари могат да кандидатстват и още фирми, за да получат финансиране фирмите трябва да имат код за производствена икономическа дейност. Компании, чиято дейност е в сферите на услугите не са допустими за кандидатстване, уточни Таков. И да нямат задължения към държавата.

За първа година партньор по време на 53-то издание на изложението Стройко Експо ще е Министерство на вътрешните работи. Предвидени са демонстрации на пожарна техника, пътна безопасност, отрядът за борба с тероризма ще покаже робот за обезвреждане на взривни вещества и игри за деца. Освен това всеки, който иска ще може на място да си получи и плати пътна глоба или акт, обясни Младен Петров от МВР.

Акцент по време на изложението ще е сигурността на дома и технологиите, които могат да направят живота ни вкъщи по-лесен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България