Фирма притисна Спешна помощ

Временно адресите може да бъдат писани на ръка

Фирмата, която осигурява комуникационната система на Спешна помощ, е предупредила здравното министерство, че ще спре да я обслужва заради неподновяването на договора й. Няма да има забавяне на линейки и проблеми в оперативните медицински дейности на екипите, заяви по този повод на извънредна пресконференция заместник-министър Мирослав Ненков.

По думите му в писмо от фирмата-изпълнител на услугата по осигуряване на комуникационна свързаност и поддръжка на информационно-комуникационните системи на спешна помощ, в което се казва, че фирмата ще пристъпи към поетапно спиране на дейностите, считано от 14 август.

Договорът с въпросната фирма е изтекъл на 22.07.2017 година, а здравно министерство е пристъпило към единствената законова процедура – обявяване на нова обществена поръчка по реда на ЗОП.

Най-страшното, което може да се случи, обясни още д-р Ненков, е временно адресите да бъдат писани на ръка. Това по никакъв начин не може да забави пристигането на екипите до адрес, категорични са директорите на всички центрове за спешна помощ в страната, с които Ненков се срещна по-рано днес.

Коментари

Задължително поле