Деси Слава свидетелства в Бургаския съд

Фолк певицата Деси Слава се яви като свидетел в Бургаския окръжен съд в четвъртък, по дело за причинена от шьофьора и смърт на пътя.

Фолкдивата се връщала от участие във варна, а зад волана бил Димитър Илиев. Внезапно, на пътя изскочил млад мъж и се случил фатален инцидент- въпреки, че Илиев набил спирачки, возилото блъснало пресичащия. Шофьорът карал с позволените 120 километра в час.

Инцидентът е станал на 9 септември, 2016- та година, около 5:45 часа сутринта на АМ Тракия, в района край Карнобат. Загиналият мъж се казва Божидар Кайлов, на 21 години, от Карнобат.

Деси Слава разказа в четвъртък, че за пръв път стъпва в съд. Тя се появи в ефекткно облекло- къса берна рокля с дантела и обясни за ужасното преживяване.

"Всичко стана за стотни от секундата", каза певицата. След удара, тя се обадила на тел. 112 и включила светлината на телефона си, опитвайки се да подава сигнал на минаващите наоколо водачи да спрат.

Деси Слава обясни още, че не си спомня Димитър да е местил автомобила след инцидента, и че той е карал в най- лявата лента. В досъдебното производство е посочила, че е дал назад, а това според прокуратурата е нужно да се уточни, за да се изясни фактическата обстановка.

След сблъсъка, 21 годишният мъж, изхвърчал от пътя и се ударил в мантинелата, която буквално отрязала крака му. По- късно издъхнал в болница от голяма кръвозагуба. Освен Деси Слава, по време на заседанието на съда в четвъртък, бяха разпитани и други свидетели на инцидента.

Коментари

Задължително поле