„Солвей Соди“ отчете 135,5 млн. лв. печалба, раздава дивиденти

„Левски“ развързва кесията за нападател

Президентът наложи вето на промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

В тежко състояние е 64-годишната жена, пострадала при катастрофата на „Хемус“

Серийният убиец от Кипър получи 7 доживотни присъди

ООН: Пленените джихадисти да бъдат съдени или освободени Мишел Бачелет призова страните да приемат своите граждани обратно при липса на обвинения срещу тях

Ники Минаж готова за сватба с престъпник Рапърката и приятелят є от 7 месеца са извадили документ за бракосъчетание

Яна на Петко Димитров позира полугола в булчинска рокля

ЕНЕРГО-ПРО обсъжда развитието на електроенергийната инфраструктура с местната власт в Североизточна България

Зверска катастрофа затвори пътя Бургас- Созопол

28-годишен буйствал върху капака на патрулка в „Люлин“, крещял и обиждал полицаи

Галена организира пищно парти за сина си (СНИМКИ)

Владимир Путин удължи забраната за внос на хранителни стоки от ЕС до 2020 г.

Кметът Иван Портних : ММФ“Варненско лято“ е предчувствие за век в културата ни

Изложбата „Тутанкамон“ пристигна в Бургас

Фондация „Искам бебе” благодари на кмета на Търново за трайната подкрепа

Фондация „Искам бебе” благодари на кмета на Велико Търново Даниел Панов за оказваната трайна подкрепа на дейностите на неправителствената организация. Със специален плакет бе подчертана съпричастността на Панов към каузата „Да се раждат повече жадувани деца в България”.

Във вечерните часове на 30 май Велико Търново бе домакин на благотворителния спектакъл „Йерма”, организиран от фондация „Искам бебе” и Университетския театър към Нов български университет. Всички приходи, събрани от продадените покани и билети за постановката, ще бъдат дарени на фондацията и в частност – на двойка от града с репродуктивни проблеми.

По инициатива на Даниел Панов Община Велико Търново оказва постоянна финансова подкрепа на семейства, нуждаещи се от ин-витро процедури. Близо 84 000 лева са средствата за тази година, заложени в специализирания фонд към общинската програма за асистирана репродукция. Увеличението спрямо 2016 г. е с близо 20% – тогава бюджетната рамка бе 70 000 лева. Със средствата ще бъдат подкрепени усилията на двойки от Велико Търново с репродуктивни проблеми. Над 13 000 лева от общата сума бяха събрани от дарения по време на миналогодишния Коледен благотворителен бал на Даниел Панов. Финансова подкрепа оказа и благотворителна фондация към Международен женски клуб – София.

Програмата за асистирана репродукция е създадена през 2011 г., като заделените средства тогава са 30 000 лева. Провежданата от Даниел Панов и екипа му социална и здравна политика доведе до трайно увеличение на бюджета за фонд „Ин-витро”, който достигна 70 000 лева през миналата и 84 000 лева през настоящата година.

45 са новородените бебета, чиито родители са били част от програмата от началото й до днес. Сред пеленачетата има и десет двойки близнаци.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.