Тръмп обяви „награди за фалшиви новини“

Николай Нанков: Магистрала „Струма“ ще бъде завършена през 2018 година, без участъка в Кресненското дефиле и тунела „Железница“

Арестуваха 9 души, транспортирали кокаин, скрит в ананаси

Протест в Сливен срещу увеличението на таксите за ясли и детски градини

Удължава се грипната ваканция в Пернишка област

Днес е Атанасовден

Затворени са проходи и пътища заради обилен снеговалеж

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Рекс Тилърсън обеща, че американската армия ще остане в Сирия

Убиха бос на мафията в Гърция

Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Фондация „Искам бебе” благодари на кмета на Търново за трайната подкрепа

Фондация „Искам бебе” благодари на кмета на Велико Търново Даниел Панов за оказваната трайна подкрепа на дейностите на неправителствената организация. Със специален плакет бе подчертана съпричастността на Панов към каузата „Да се раждат повече жадувани деца в България”.

Във вечерните часове на 30 май Велико Търново бе домакин на благотворителния спектакъл „Йерма”, организиран от фондация „Искам бебе” и Университетския театър към Нов български университет. Всички приходи, събрани от продадените покани и билети за постановката, ще бъдат дарени на фондацията и в частност – на двойка от града с репродуктивни проблеми.

По инициатива на Даниел Панов Община Велико Търново оказва постоянна финансова подкрепа на семейства, нуждаещи се от ин-витро процедури. Близо 84 000 лева са средствата за тази година, заложени в специализирания фонд към общинската програма за асистирана репродукция. Увеличението спрямо 2016 г. е с близо 20% – тогава бюджетната рамка бе 70 000 лева. Със средствата ще бъдат подкрепени усилията на двойки от Велико Търново с репродуктивни проблеми. Над 13 000 лева от общата сума бяха събрани от дарения по време на миналогодишния Коледен благотворителен бал на Даниел Панов. Финансова подкрепа оказа и благотворителна фондация към Международен женски клуб – София.

Програмата за асистирана репродукция е създадена през 2011 г., като заделените средства тогава са 30 000 лева. Провежданата от Даниел Панов и екипа му социална и здравна политика доведе до трайно увеличение на бюджета за фонд „Ин-витро”, който достигна 70 000 лева през миналата и 84 000 лева през настоящата година.

45 са новородените бебета, чиито родители са били част от програмата от началото й до днес. Сред пеленачетата има и десет двойки близнаци.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.