Влак е ударил лек автомобил на прелез в междугарието Крумово – Асеновград Има пострадали

Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

На 12 ноември 2019 да почерпят

Фондове от Западна Европа влагат в имоти в региона Хотелският сектор е близо до рекорд

Инвестициите в офис площи в държавите от ЦИЕ-6 възлизат на 1,25 млрд. евро.

Услугите се развиват добре

Притокът на инвестиции в имоти към страните от ЦИЕ-6 (Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния и България) през първото тримесечие на 2019 г. е намалял с 21% в сравнение със същия период на 2018 г. Най-съществен принос за това има спадът, регистриран в Полша (60% на годишна база) и отслабването на сектора на търговските площи. Резултатът е общ обем на инвестиции в търговски площи в ЦИЕ-6 в размер на 1,61 млрд. евро за тримесечието, при 2,03 млрд. евро година по-рано.

„Позитивните новини са, че обемът на сделките в Чехия отново е на нивата си от първите тримесечия на 2016 г. и 2017 г., обемът на инвестициите в офис площи в ЦИЕ-6 възлиза на 1,25 млрд. евро и почти рекордните резултати в хотелския сектор (459 млн. евро)”, казва Марк Робинсън, специалист проучвания за Централна и Източна Европа в международна компания за недвижими имоти. „Фондове от Западна Европа са нетни купувачи през разглеждания период, а нетни продавачи остават американски и британски фондове. Местните и източно-азиатските инвеститори остават активни”, допълва той.

В световната икономика се наблюдава двускоростна динамика на БВП – забавяне на производството и засилване на развитието на сектора на услугите. Забавяне на индустриалното производство през първото тримесечие на годината се забелязва в Чехия и Румъния, но не и в другите страни от региона. В съответствие с посоката на движение на възнагражденията, ръст на търговските продажби се регистрира в повечето страни от ЦИЕ-6.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.