Франция издала заповед за арест на дъщерята на саудитския крал

Във Франция има издадена заповед за арест на дъщеря на саудитския крал, заподозряна, че е наредила на свой телохранител да удари работник, извършващ ремонтни дейности в апартамента ѝ в Париж. Това съобщи осведомен източник, цитиран от АФП.

Заповедта за арест на Хусат бин Салман е била издадена още в края на декември от парижки съдия, уточнява източникът в потвърждение на информация, разгласена от седмичника „Поан“.

През септември 2016 г. работник дошъл да извърши ремонтна дейност в апартамента на принцесата на булевард „Фош“, в един от луксозните квартали на френската столица. Според неговия разказ той снимал обекта, за чиято поправка е била необходима неговата намеса. Хусат бин Салман обаче го обвинила, че снима, за да продаде снимките на медиите и наредила на телохранителя си да го удари, твърди той.

Работникът казва, че са му били нанесени удари по тялото и по-конкретно по лицето и че е бил унижен. Бодигардът го накарал да коленичи и да целуне краката на принцесата. Било му позволено да напусне апартамента чак след няколко часа без инструментите си, които му били конфискувани.

На телохранителя са били повдигнати обвинения по случая на 1 октомври 2016 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа