Франция поиска Златната топка (ИНФОГРАФИКА)

Франция поиска Златната топка. От 2008 година насам отличието отиваше в личните витрини на Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Краят на доминацията им обаче е много близо. Франция като новият световен шампион настоява техен играч да получи приза. Общо седем са "петлите" сред номинираните от публикувания списък с 30 футболисти. Става въпрос за Карим Бензема, Рафаел Варан, Антоан Гризман, Н'Голо Канте, Юго Лорис, Пол Погба и Килиан Мбапе. Именно тези играчи допринесоха за световния връх, който покори Франция на Мондиал 2018 в Русия.

Двама от селекцията на Дидие Дешан завършиха турнира с по четири гола. Става въпрос за Гризман и Мбапе. Именно те са сред основните фаворити за приза.

"Тази година триумфирах в Суперкупата на Европа, Лига Европа и световната титла. - каза играчът на „Атлетико“. - Използвах образите на Меси и Кристиано, те ме мотивират. За мен те са легенди и не мога да бъда сравняван с тях."

Най-големият губещ за Златната топка е Германия. Нито един играч от Бундестима не е номиниран. Сред имената не фигурира дори футболист, който се подвизава в немската Бундеслига.

Снимка: Instagram

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят