Хампарцумян: Ревизията на приватизацията ще има повече информационен и репутационен смисъл, отколкото правно наказателен

Кадър от БТВ

Резултатите от проверката на приватизационните сделки имат по-скоро исторически, информационен и репутационен смисъл, отколкото правно наказателен, защото са изтекли давности или собствеността се е сменила. Това обяви пред БТВ банкерът Левон Хампарцумян, който за кратко беше изпълнителен директор на Агенцията по приватизация (2000-2001 г.).

След като има публичен интерес, тази проверка трябва да се направи, въпреки ангажирането на голям публичен ресурс, уточни Хампарцумян.

По думите му в историята на приватизацията има успешни и неуспешни примери.

Той коментира и вълненията по темата за курса лев/евро покрай очакваното влизане на България в чакалнята на еврозоната. Според банкера няма риск за лева и гаранция за това е валутният, който ни преведе успешно през различни кризи за 20 години.

Относно твърденията на бившия финансов министър Муравей Радев, че левът е подценен той каза: "Това са хипотетични неща, подобен спор прилича на спора къде е нулата на координатната система- безсмислен е". Прогнозата на Левон Хампарцумян за влизането ни в еврозоната е, че това ще се случи, когато сме готови и се чувстваме комфортно след двегодишния период в чакалнята.

Коментари

Задължително поле