Хванаха жесток убиец в Малта

Снимка: Интернет

При съвместна операция на британските и малтийските власти в четвъртък е задържан 41-годишния Кристофър Гест Джуниър в Северна Малта, съобщава БГНЕС. Той е обвинен в убийството на Брайън Уотърс. Твърди се, че е отишъл на фермата наУотърс в Кнутсфорд, Чешир, за да уреди дълг за наркотици. 44-годишният Уотърс е имал ферма за канабис, когато четирима мъжете щурмували имота, за да поискат пари.

Жертвата е била вързана за стол, преди да бъде пребита. Преди това Уотърс е бил горен, нападнат с пистолет, окачван с главата надолу и сексуално насилен с железен прът. По време на тричасовото мъчение той е получил 123 наранявания. Неговият син, Гавин, също е бил нападнат, а дъщеря му Натали, която току-що е била навършила 21 години по това време, е държана под стража с оръжие.

Кристофър Гест Джуниър напуска Великобритания, след като Брайън Уотърс е бил измъчван и пребит до смърт пред двете си деца през 2003 година. Трима други мъже, Джон Уилсън, на 69 г., Джеймс Рейвън, на 60 г. и Отис Матюс, на 41 г., излежават доживотни присъди за убийството на Уотърс във фермата "Бърнт хаус" на 19 юни 2003 г.

Гест Джуниър е бил издирван във връзка с убийството, опита за убийство на втори човек и насилствено задържане и нападение на други свидетели на престъплението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят