Хейли Бенет управлява винарна

Актрисата изпълнява главната роля в „Мадам Клико“

Филмовата компания Vertical Entertainment представи трейлър на биографичния филм „Мадам Клико” разказващ за французойка, посветила живота си на изкуството да произвежда вино. Световната премиера се състоя през 2023 г. на Международния филмов фестивал в Торонто.

Сюжетът на лентата се съсредоточава върху историята на семейството зад изискания бренд пенливо вино „Veuve Clicquot“. Главната геройня е момиче на име Барб Никол Понсарден (1777–1866), изиграна от Хейли Бенет. Тя произлиза от богато семейство и на 20-годишна възраст се омъжва за винарския предприемач Франсоа Клико (Том Стъридж). Седем години след сватбата Франсоа умира и оставя на вдовицата си изба със 100 000 бутилки. Налага се Барб Никол да поеме бизнеса в свои ръце, въпреки недоверието и интригите на околните. Освен, че се грижи за малката си дъщеря, под ръководството на младата жена компанията разработва първия вид шампанско, използвайки нова техника за винопроизводство, известна като пресяване. Вдовицата Клико е първата жена, ръководила бизнес, свързан с производството на шампанско. Тя разширява дейността и започва да изнася пенливата напитка за цяла Европа.

Лентата се фокусира върху личния живот на Барб Никол, както и върху нейните професионални способности и наследство в производството на шампанско.

Основният актьорски състав включва още Сам Райли, Ансън Буун, Наташа О'Кийф, Лео Сутър и Бен Майлс. Филмът е режисиран от Томас К. Напър по сценарий, написан от Ерин Дигнам и Кристофър Монгър, базиран на книгата „Veuve Clicquot: Историята на една винена империя и нейната императрица“ от Тилар Мацео.

Хейли Бенет е родена на 7 януари 1988 г. във Флорида, но като дете живее в Охайо. Първата ѝ роля в киното е на поп певицата Кора Корман в „Текст и музика“ (2007) с Хю Грант и Дрю Баримор. Бенет изпълнява няколко от песните към саундтрака на филма. През 2008 г. участва в „Колежът“ и „Обсебването на Моли Хартли“. През 2014 г. е част от актьорския състав на „Закрилникът“ с Дензъл Уошингтън, а през 2016 г. се снима и във „Великолепната седморка“.

Чаровната Хейли е лице на CHLOE. С лежерния си стил и харизма, американската актриса перфектно се вписва в посланията на марката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино