Хлапето си отива с Лига Европа

Каква великолепна любовна история! Какъв великолепен край на една любов необяснима!

На 11 години Фернандо Торес прекрачи академията на „Атлетико“. На 34 и след 403 мача си тръгва с трофея от Лига Европа. Мегафонът веднага бе подаден на Хлапето след 3:0 над „Марсилия“ на „Стад де Лион“. И той запя любимата си песен: „Аз те обичам, „Атлети“!“

Хлапето си отива. Изпращането ще е в неделя срещу „Ейбар“, но трите минути на терена срещу „Марсилия“ означаваха повече от всичко за нападателя.

„От дете мечтая да спечеля купа с „Атлетико“ - възкликна Торес. - Но не съм мечтал за чак толкова прекрасна раздяла.“

„Никога не съм дал нищо на готово на Фернандо – добави треньорът Диего Симеоне. - Той е едно страхотно момче. Всичко, което е постигнал, е заслужено.“

Торес напусна „Атлетико“ през 2007-а в посока „Ливърпул“. С „Челси“ спечели и Шампиоската лига, и Лига Европа, и Висшата лига. „Никога не съм бил по-щастлив от днешния ден“, каза Ел Ниньо.

На терена „Атлетико“ беше истински хегемон. Финалът стартира куриозно. „Марсилия“ първи започна от центъра и топката веднага бе изритана към ъгловия удар на „Атлетико“, за да могат камерите да я проследят. А там бяха френските фенове, които демонстрираха впечатляващ арсенал от пиротехника. Едно положение за „Марсилия“ на Жермен и... дотук. Започна шоуто на Антоан Гризман. Френският национал, който от дете симпатизира на „Марсилия“, направи на пух и прах детската си любов. Два гола и тотална доминация. Накрая и ветеранът Габи заби третото попадение. След два загубени финала в Шампионската лига от „Реал“ сега „Атлетико“ спечели трети пореден в Лига Европа след 2010 и 2012 година.

Симеоне приличаше на изгладнял до смърт лъв в една от ложите. Заради наказание той не можеше да е до отбора си. Статистиката на аржентинеца е впечатляваща – 377 мача с „Атлетико“, 233 победи, 200 „сухи мрежи“, 6 трофея.

„Надявам се, че Антоан ще продължи да играе за нас – каза Симеоне. - Той е най-ключовият футболист във важните моменти. Вече спечели два финала с „Атлетико“, идва мач за Суперкупата на Европа. На терена не сме по-слаби от клубовете, които са много по-богати от нас.“

Гризман обаче явно не е на това мнение. „Барселона“ почти сигурно ще го вземе, откупувайки го за 100 милиона евро. След мача французинът отказа да говори за бъдещето си. Гризман е третият нападател с 2 гола в еврофинал за „Атлетико“ след Диего Форлан и Радамел Фалкао.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят