Хоби-кулинари готвят без остатъци

Шеф Андре Токев с майсторски урок за участниците

Петнадесетте най-добри хоби-готвачи в петия сезон на предаването „Мастършеф“ се изправят пред предизвикателството да готвят без остатъци. Това ще бъде задачата за участниците, които ще отидат на стрес тест тази вечер, от където един от тях ще бъде изпратен директно на елиминация.

Предизвикателството, възложено от журито, съставлявано от шеф Андре Токев, шеф Петър Михалчев и шеф Силвена Роу, е за минимален боклук, с потенциала костите и обелките да се превърнат в героите на едно ястие. Непрофесионалните кулинари ще разполагат с базови продукти, достатъчни за приготвянето на едно ястие, а оценката им ще се формира по точковата система. Журито ще оценява вкуса, външния вид и количеството неизползвани суровини.

Първата задача на 15-те претенденти за 100 000 лева е да се представят по възможно най-добрия начин за 60 минути и пълна свобода за избор на рецепта със скритото под мистериозната кутия. Шефовете ще опитат трите най-добри чинии. Победителят ще получи правото да се бори за имунитет и сам да избере своите противници.

Петима участници ще имат шанса да видят отблизо майсторски умения от шеф Андре Токев.  „Кулинарният патриарх“ на „Мастършеф“ ще демонстрира своя прочит на канелони от целина, пълнени с телешки дроб, гарнирани с песто от тиквени семки и пюре от карфиол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл