Холанд – играч за четвърта лига

Ерлинг Холанд претендираше да е по-заслужил за „Златната топка“ от Лионел Меси. Норвежецът отдавна излезе от графата „вункердинд“, а сега му се наложи да чуе, че е футболист за... четвърта лига.
Присъдата произнесе легендарният Рой Кийн, след като „Манчестър Сити“ завърши само 0:0 у дома срещу „Арсенал“. А след победата на „Ливърпул“ с 2:1 над „Брайтън“ суперкомпютърът „Опта“ определи шансовете на „червените“ за титлата на 47,7 процента. Преди неделния ден „Сити“ беше на първо място с 45,9%.
„Играта на Холанд е изключително слаба и не само в този мач – каза Кийн пред „Скай Спортс“. -  Той може да е най-добрият нападател в света, но трябва да се подобри. Сега играе като футболист от четвърта лига.“
През 2001 годита като ас на „Манчестър Юнайтед“ славният ирландец почти се сби на терена с бащата на Ерлинг. Тогава Алф-Инге Холанд играеше за „Манчестър Сити“, а „гражданите“ нямаха нищо общо със сегашната си игрова и финансова мощ.
Въпреки че не се разписа Ерлинг продължава да е голмайстор №1 на Висшата лига през сезона с 18 попадения. В последните четири мача на „Сити“ обаче се разписа само веднъж.
„Арсенал“ пък стана четвъртият отбор, който в два мача през сезон не допуска гол срещу тим, воден от Пеп Гуардиола. Преди това направи „Борусия“ (Мьонхенгладбах) през сезон 2014/15, „Манчестър Юнайтед“ (2020/21) и „Кристъл Палас“ (2021/22). „Сити“ пък не спечели нито едно от дербитата на върха в битката за титлата сега. Двубоите срещу „Ливърпул“ завършиха 1:1.
„Арсенал“ се защитаваше наистина добре – каза Гуардиола. - Много е трудно да стигнеш до положение при такива тесни пространства. Имахме нужния интензитет. Около Холанд постоянно имаше няколко души. Не е важно с колко футболисти се защитаваш, важното е да не допуснеш гол.“
Каталунецът дори се скара на журналистите, които му припомниха колко по-силно е играл „Сити“ в дербитата миналата година. „Никога не сме печелили с по 7:0 всяка седмица – тросна се Гуардиола. - Това е невъзможно, защото отборите на Клоп и Артета са много силни.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят