Холивуд удължава списъка с „расистки“ филми

“Лорънс Арабски”

“Закуска в Тифани”, “Лорънс арабски” и “Книга за джунглата” били обидни

Махнаха и политически некоректен епизод от класиката “Фолти Тауърс”

Политически коректната истерия, която превръща Западния свят във фарс, продължава да набира скорост. Докато екстремисти от “Антифа” и “Black Lives Matter убиват, палят и унищожават мемориали и паметници безнаказано в САЩ, Холивуд се подчинява на исканията да етикира все повече филм като “расистки” и - ако не да ги махне веднага - то да ги пуска придружени от “обяснителни бележки”.

След като HBO Max махнаха “Отнесени от вихъра” от своя каталог и обявиха, че ще го върнат, но само с включено обяснение колко е расистки, други компании и телевизии ескалираха унизителното самобичуване. Платеният филмов канал Sky съобщи, че ще добави описание към класики като историческия епос “Лорънс Арабски”, оригиналната анимация “Книга за джунглата” и легендарната комедия “Закуска в Тифани” с Одри Хепбърн. Ако хората искат да гледат тези филми, те вече ще се сблъскат със задължителното обяснение, че в тях има “обиден език и обидни културни описания”. Същото ще важи за “Последният самурай” с Том Круз, анимацията “Дъмбо” и дори хорър шедьовъра “Пришълец”. А BBC вече направо махнаха един от епизодите на обичаната комедия “Фолти Тауърс”, за да се харесат на озверялата тълпа.

Според много наблюдатели на разгръщащата се лудост, това е само началото. Скоро всички филми, които не са съобразени с днешната, радикална политически коректна догма ще бъдат осъждани като “расистки”. Идеята е хората да бъдат обезкуражени да ги гледат от чувство на “бледолика вина” - най-модерния културен и политически грях н САЩ и Западна Европа. Ала тази културна революция може да има обратен ефект и само да повиши интереса към подобни обичани заглавия.

Коментари

Задължително поле