Холи Бери: Секс сцените никога не са ми били проблем

Звездата застава до Киану Рийвс в “Джон Уик 3”

На 51 се чувствам превъзходно

За мен беше удоволствие да бъда Бонд-момиче

“Жената котка” се провали тотално, но не съжалявам, че участвах

Холи Бери е една от най-качествените американски актриси с престижна кариера, която продължава вече трето десетилетие. Красавицата с цвят на капучино има европейска и африканска кръв, а нейното излъчване прелита през етноси, култури и цивилизации, за да се превърне в световен символ на секс и стил. Тя е носителка на наградата “Оскар” за ролята си в сърцераздирателната драма “Балът на чудовището”. Участва в комерсиални суперпродукции и независими авторски проекти. Стъпи накриво с “Жената котка”, но се представи безупречно в “Х-мен”. Водена от желание за разгръщане но своята дейност в света на шоубизнеса, Бери създаде и собствена продуцентска компания и я кръсти “606 films”. Първият продуцентски филм на звездата беше “Отвличане” - екшън, наситен със съспенс, и режисиран от испанския визионер Луис Пиерто. Сюжетът разказва за разведена майка, изиграна от Бери, която няма да се спре пред нищо докато не успее да спаси сина си от двойка похитители. Филмът силно напомни на крайно успешната жанрова поредица “Твърде лично” с Лиъм Нийсън. Сега Холи Бери отново пристъпва в екшън пространството с участие в друга иконична тупалка - “Джон Уик 3” с Киану Рийвс.

- Вие сте новата голяма звезда на изключително успешната екшън поредица “Джон Уик”. В третата част си партнирате с Киану Рийвс. Лесно ли се съгласихте да участвате във филма и какво ни очаква този път?

- Изобщо не се колебах. Това е от онези предложения, на които не може да се откаже. “Джон Уик” възроди този жанр и стана култов екшън бранд. За мен е удоволствие да бъда част от екипа и да допринеса за развитието на историята. В третия филм виждаме Джон Уик (Киану Рийвс) в немилост. Той бяга, в опит да спаси живота си, поради две причини. Едната е, че е поставена сума от 14 милиона за главата му. Втората е убийство на територията на веригата хотели “Континентал”, което е против правилата на мрежата от убийци. Джон е убил един от членовете на “Високата маса” и мениджърът на “Континентал”, Уинстън, дава на Джон 60 минути преднина, преди неговото членство да бъде анулирано. Уик ще се опита да използва структурата на мрежата, за да се спаси, докато проправя постлания си от трупове път през Ню Йорк. Плановете на създателите на поредицата са да държат Джон Уик в движение. Може би ще го видим във Великобритания, Париж, Азия и Близкия Изток. Нямам търпение филмът да стане готов и за пристигне при феновете. Няма да съжаляват. Със сигурност старшно много се забавлявам. Обожавам подобни приключения.

- Преди това блеснахте и в провокативния хит “Kingsman: Златният кръг”, който очарова феновете но раздели някои критици и зрители заради насилието и политически некоректния хумор. Как приемате подобни поляризирани реакции?

- Скандалите бяха преувеличени от някои издания. В крайна сметка това е развлекателен филм, който не се взима насериозно. И хората го харесаха. Понякога трябва да има провокация. Но аз не се страхувам от крайни реакции. Помните колко лошо се прие “Жената котка” преди години. Тогава поех страшно много критики, но продължих напред. Да, филмът тотално се провали, но аз не съжалявам, че участвах.

- Разкажете малко повече за битката си с папараците?

- Мислех да замина за Франция, където има по-строги мерки срещу снимането на деца от Калифорния, но бързо разбрах, че това не е опция. В крайна сметка реших да направя това, което всички ми казваха, че не може да бъде направено. Загубата не беше вариант за мен на този етап. Бях решена да говоря с всеки законодател и лобист. Аргументирах поцизията си на всички, от които зависеше и не приемах “не” за отговор. И накрая сената прие закон, който рапорежда много по-строги наказания за папараци, които снимат деца на публични личности. И това се случи в Калифорния – щатът с може би най-много известни хора, които са редовна мишена на ловците на сензации. Бях в ролята на майка без полезен ход, нямах опции и трябваше да действам радикално. Волята да свършиш това е от изключително значение. Не може да си представите колко години и пари ми костваше борбата с папараците. Сега децата ми живеят нормален живот. Законът AB606 върна нормалността в тяхното детство. По тази причина филмовата ми компания “606 films” е кръстена на името на новия закон. Той налага по-строги мерки срещу папараци, които фотографират деца на публични фигури. Мога да заключа, че водих дълга война с папараците, но спечелих и си струваше.

- Как се развива сега продуцентският Ви бизнес и нарочно ли избрахте трилъра “Отвличане” да бъде първото заглавие в портфолиото на компанията “606 films”?

- Да, ние кръстихме продуцентската компания на името на закона като символ на майчинската сила и свидетелство, че волята и решителността наистина могат да доведат до желания резултат. Важното е да не се предаваш. Стори ми се много подходящо, че първата продукция на компанията ни е именно по темата за силната и решена на всичко майка, която никога не се предава и накрая печели. Това е посланието на бизнеса ни. Ние искаме да разказваме истории, където жените са богати и нюансирани човешки същества. Истории от жени за жени. Мисията ни е да представим женската гледна точка. Такъв ще бъде хоризонтът на развитие на продуцентската ни къща.

- Вие имате във филмографията си няколко провокативни продукции, наситени с еротика. Какво е отношението Ви към голите сцени?

- Секс сцените никога не са ми били проблем. В “Балът на чудовището” голотата изразяваше драмата и пълното психологическо разголване на персонажа. В “Парола: Риба меч” си беше просто палаво намигване. Сексът е част от киното и артистичното изразяване. Сексуалната сугестия също. В тази връзка искам да кажа, че за мен беше удоволствие да бъда и Бонд-момиче преди повече от 15 години в “Не умирай днес”. Но тези времена отминаха. Сега съм на 51 години и се чувствам превъзходно в тялото си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта