Холмар спря Гризман, но си вкара автогол

Холмар Ейолфсон изигра силен мач за Исландия срещу световния шампион Франция. Двата тима се срещнаха в контрола на “Стад дьо Рудуру” в Гинган, завършила 2:2. Защитникът на "Левски" спря фаворита за Златната топка Антоан Гризман. Бранителят игра като титуляр от първата до последната минута и се справи повече от добре срещу звездите на съперника, но накрая имаше малшанс да прати кълбото в собствената си врата, след като тя бе избита в тялото му от вратаря Рунар Рунарсон.

Преди това Исландия бе повела след стойностна игра и попадения, вкарани от Биркир Бярнасон и Кари Арнасон. Влезлият като резерва Килиан Мбапе вкара за 2:2 в 90-ата минута от дузпа.

Любопитно е да се отбележи, че Ейолфсон игра като десен краен бранител, а не като централен защитник. Въпреки това, Ерик Хаман, селекционер на Исландия, остана доволен от представянето му.

"Преди този мач бяхме в серия от 4 поредни загуби и 13 получени гола, но сега вече съм доволен от отбраната - каза наставникът, като почти сигурно ще заложи на Ейолфсон и в предстоящия мач в Лигата на нациите срещу Швейцария в понеделник. - Като цяло обаче съм със смесени чувства, защото направихме 2:2 със световния шампион. Можехме и да победим Франция, моите уважения, но играхме доста по-добре от тях. Те са най-силният отбор в света и представянето ни бе похвално."

На финал Хаман пожела на французите техен играч да спечели Златната топка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят