Хотелиери: Ние сме сред най-сигурните сектори

Местата за настаняване са взели всички необходими мерки за ограничаване разпространението на Ковид-19 и гарантиране на безопасността на своите клиенти, подчертаха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) в декларация. Според хотелиерите това е признато и от главния здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. „Затова е недопустимо в публичното пространство да се спекулира с условията на работа в хотели и къщи за гости, при условие, че няма нито едно доказано огнище на коронавирус, възникнало в място за настаняване и нито един турист, който да е заразен с Ковид-19 по време на ваканцията или престоя си в хотел“, заявиха от БХРА.

В хотелите в цялата страна се спазват всички противоепидемични мерки, хигиената е на високо ниво, стаите и общите помещения се дезинфекцират постоянно, а служителите са задължително с маски, обясняват от БХРА. Това според тях са показали и поредицата от проверки, извършени от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и регулярните инспекции на РЗИ.

„Още след края на летния сезон д-р Кунчев бе категоричен, че нощните заведения са длъжници на хотелите, защото пропуските на малцината недобросъвестни собственици на подобни клубове са довели до незаслужено отрицателно отношение към целия туристически бранш. Това стана ясно и след организирането на тайни частни партита със стотици присъстващи, за което дори бе поискано да бъдат отнемани разрешителните за работа на подобни нарушители, които петнят имиджа на бранша“, се казва в декларацията на БХРА.

Хотелите взеха най-адекватни и сигурни мерки, за да осигурят безопасността на своите служители и клиенти, неколкократно подчерта д-р Кунчев през последните месеци. Той самият препоръча и на хората да пътуват, да карат ски, да отмарят на спа и да отсядат в хотели, спазвайки противоепидемичните мерки. И заяви, че огнища на вируса се зараждат не в местата за настаняване, а при организиране на частни празненства.

От БХРА сме категорични, че здравето на нашите гости е на първо място и затова ще продължим да работим така, че максимално да гарантираме тяхната сигурност, се казва още в декларацията.

Коментари

Задължително поле