Хотелиерка популяризира Черноморието с пробег от Дуранкулак до Резово

Хотелиерката и любител бегач Силвия Кьосева ще популяризира родното Черноморие с пробег от най-северната до най-южната му точка за 6 дни. Инициативата е под мотото 1 SEA Едно море и има за цел да представи големия потенциал на региона като място за спортен туризъм. „На компактна ивица от 400 км са събрани отвесни скали, пясъчни плажове, красиви заливи, големи курорти, малки градчета с вековна история. В колко други държави е възможно човек да пробяга цялата приморска зона? Нека покажем нашето море обективно, а посланието към гостите ще дойде по естествен път“, споделя Кьосева. 
По време на 6-дневния пробег с нея ще пътува видео оператор и фотограф, който ще заснеме и покаже красотата на Черно море, видяна по един различен начин. Разстоянието между най-северната географска точка край Дуранкулак и най-южната край Резово, е разделено на 6 последователни етапа. От 11 до 16 май Кьосева ще  бяга по 65 км на ден. Инициативата вече е подкрепена от редица неправителствени организации, от местните власти, от други хотелиери и любители бегачи. На доброволни начала са организирани подкрепителни пунктове, като всеки може да се включи в своеобразния маратон – бягайки, с колело, с лодка, сърф, кану каяк или друг метод на придвижване.

„Вярвам, че на финала освен удовлетворението от изминатия път, ще бъда щастлива за това, че съм увлякла толкова много хора в идеята и посланието на инициативата. Желанието им да се включат доказва, че наистина е било време да тръгнем по този път и България освен своя популярен маршрут „Ком – Емине“, да има и още един като „Дуранкулак – Резово“, казва Силвия Кьосева.

Тя е възпитаник на университета „Бокони“ в Милано. След натрупан опит в реномирани международни хотелски вериги се завръща в България и днес управлява собствен хотел на Слънчев бряг. Приключението й ще се предава в реално време във фейсбук страницата на инициативата 1 SEA.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм