Хотелиер за новия сезон: Ще имам туристи от Украйна, Беларус и Полша

В момента е голямото умуване от страна на хотелиерите дали да отворят за сезона, при който спадът на туристите ще е много голям, заради гробалната пандемия.

Зам.-председателят на БАХР и хотелиер Веселин Налбантов заяви, че твърдо ще отвори хотела си в курорта Слънчев бряг. "Имам записвания на туристи от Украйна, Беларус и полша", сподели той. Отказ имало от страна на словашки туристи. Според Налбантов, дали ще има туристи това лято ще зависи основно от отварянето на границите и полетите.

"Страхът от пандемията ще се преодолее", категоричен е хотелиерът. За българските туристи това лято ще има големи намаления във всяко отношение, тъй като браншът разчита основно на тях. Хотелиерите винаги са сочели за пример родните туристи като най- дисциплинирани и желани. И предишните сезони, българите са били пример за останалите туристи, тъй като цяла година мечтаят за морето, а щом дойдат, ценят услугите, които предлагаме, не пият без мярка и се държат възпитано, казаха хора от туристическия бранш.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България