Хотели и заведения срещу препоръките да не се пътува в цели области

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) се обяви срещу препоръката на здравния министър проф. Костадин Ангелов да се избягват пътуванията до областите Благоевград и Търговище. Вместо да се блокира работата на едни от най- любимите места за ваканция на българите, е по-добре да се ограничат конкретните огнища на COVID-19 в предприятия и социални общности, заяви председателят на БХРА Георги Щерев.

Според главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев именно блокиране на огнищата, а не на градове, курорти и региони е най-работещата мярка. Негови са и думите, че хотелите и туристическият сектор като цяло са най-сигурните и безопасни индустрии и няма нито един доказан случай на заразен турист в избраното от него място за настаняване у нас.

„Именно заради това според нас е недопустимо в момент, в който всеки 1 лев приход е жизнено необходим за оцеляване на туристическия бизнес, да се препоръчва отказ от пътуване до две области“, заявява Щерев. И дава пример колко пагубна е била за туризма в областите Добрич и Варна подобна ситуация през лятото, въпреки че случаите на COVID-19 не са били в курортите, а само в определени кръгове. 

Коментари

Задължително поле