Лихвите ще останат ниски и през 2020 г. Очакваме решение за еврозоната

Туристическото лого върху сирене за износ

Оправдаха контраразузнавач за разгласяване на държавна тайна

Ресторантьори отлагат новите касови апарати 90% са изпълнили изискванията

Премиерът Борисов почете паметта на жертвите на Холокоста

„Газпром“ достави първия милиард кубични метра газ по „Турски поток“

Москва изгони японски журналист за шпионаж

8 важни здравословни съвета за жените

Милка Христова: Подкрепяме доклада за решаване на водната криза в Перник, но ще търсим политическа отговорност

Земетресение от 5, 4 разлюля Иран

Кобе Брайънт загина, но остава в сърцата на милиони

Съдът остави в ареста Олексий, дирен с червена бюлетина за смъртта на украинска активистка Искам да съм под домашен арест, имам 4 байпаса, каза задържаният

Прокуратурата проверява дали самоубилият се в ДАНС мъж не се е опитал да нападне агенцията Носил е пистолет със заличени номера и два пълнителя

Започна участието на премиера в церемонията по повод 75 години от освобождаването на бившия концлагер Аушвиц-Биркенау (ВИДЕО)

Падналият в Афганистан самолет е част от американските ВВС, твърдят талибаните (СНИМКИ и ВИДЕО)

Хулиган плаща 3 000 лв. обезщетение на полицай

Шуменец ще плаща 3 000 лв. обезщетение на полицай, към който се държал арогантно, обиждал го, блъскал го, заплашвал него и семейството му. Решението е на Окръжния съд в Шумен и е окончателно, а към сумата се добавят и 280 лв., както и над 600 лв. деловодни разноски.

Полицаят Н.Р.К и негов колега се натъкнали на хулигана П.К./48г./ по сигнал на съседи на 22 април м.г. Заплашвал, дори бил извадил пушка. Инцидентът бил във вилната зона, хулиганът бил пиян и опасен, и за себе си, затова униформените го арестували и отвели за преглед в Спешно отделение. Докато пътували в патрулката, П.К. бил невероятно агресивен към служителя на реда, с когото седяли на задната седалка. В болницата продължил да се заканва – че ще избие, изколи всички, включително и съпругите на полицаите, заплашвал ги и със сексуално насилие.

Полицаят изпитал притеснения за живота и здравето на членовете на семейството си. След инцидента два пъти видял ответника пред детската градина на едно от децата си. Завел граждански иск по чл.45 от Закона за задълженията и договорите за заплащане на обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Магистрати на две инстанции постановяват, че „ищецът изпитвал основателен страх са себе си и за съпругата си и двете си деца, преживявал емоционално ситуацията в следващите седмици, сънят му се разстроил, тъй като се тревожел за неприкосновеността на близките си“.

Окончателно претенцията е уважена като основателна. Отделно шуменецът е бил осъден за проявата на хулиганство към съседи, полицаи и медици, като му е наложена условна присъда 10 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.