Хърватия на война с Англия (ИНФОГРАФИКА)

Медиите в Хърватия запалиха война с Англия преди полуфиналния сблъсък на световното първенство между двата тима. Вестник "Таблоид" написа, че голямата звезда на "Трите лъва" Хари Кейн е по-бавен и от охлюв. Медията дори изрази учудването си и от факта, че нападателят е голмайстор на Мондиал 2018. На Острова беснеят, защото "Таблоид" напада Кейн за играта му... преди 4 години. Тогава таранът бе част от младежкия национален отбор на Англия. Кейн и връстниците му до 21-годишна възраст играха два мача с Хърватия за място на Евро 2015.

"Не знаеше как да вземе топката, а сега дори е капитан на родината си - пише вестникът. - Той поемаше топките само на гърди. При единоборства се озоваваше на тревата. Топката бягаше от него, а Кейн не можеше да я настигне, защото е бавен като охлюв. Този висок англичанин е жалкото прераждане на Питър Крауч. Четири години по-късно той е основният играч на Англия."

Балканската медия обаче пропуска да спомене, че в онези мачове Кейн вкарва гол и подаде за друг, с които Англия елиминира Хърватия с две победи с по 2:1.

И докато феновете на "Трите лъва" са превъзбудени от демонстрираното неуважение, то в лагера на националния отбор всичко изглежда е наред.

Селекционерът Гарет Саутгейт вдигна настроението с различен подход за тренировката. Специалистът проведе занимание с хвърляне на гумени пилета, като по този начин реши да свали напрежението от големите очаквания към играчите. Треньорът до голяма степен е наясно с „оръжията“, които ще използва в тактически план в предстоящата полуфинална среща, но силната средна линия на Хърватия го поставя пред дилема.

Англия

„Шахматистите“ имат може би най-силното звено в центъра на полузащитата на цялото световно първенство, съставено от Лука Модрич и Иван Ракитич, докато англичаните играят само с един дефанзивен халф - Джордан Хендерсън. Системата на Саутгейт е изградена около трима атакуващи полузащитници, които си сменят местата зад гърба на нападателя Хари Кейн и се опитват да намерят слабите страни на противника. И от тримата обаче се очаква работа в дефанзивен план, когато се налага. Това означава, че Джеси Лингард, Деле Али и Рахим Стърлинг (нито един от тях не е известен с качествата си в отбрана), ще трябва да вкара твърдост и борба при затваряне на пространството и гонене на противника. И до момента този план работи доста добре. Вариант за Саутгейт е да вкара в тази зона Ерик Дайър, който да помага на Хендерсън, но тогава означава, че атакуващите играчи трябва да са двама. На Острова се обзалагат, че най-вероятно ще "изгори" Али.

Англия

В лагера на Хърватия са готови за битка, но не се смятат за фаворити.

"Може би наистина имаме повече футболисти, които са играли големи мачове на клубно ниво, но в състава ни има и доста млади момчета - каза Марио Манджукич, нападателят на тима. - Шансовете са 50:50. Трябва просто да вярваме в себе си и да сме пределно концентрирани."

Двубоят е тази вечер от 21:00 часа българско време.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят