Цветанов за новата управленска програма на ГЕРБ: САЩ е най-силният ни стратегически партньор

Бяхме искрени, застанахме пред хората, министрите дадоха прозрачност на своите политики и съм убеден, че това ще бъде оценено по достойнство и в следващите парламентарни избори, когато вярвам, че хората ще вземат правилното решение, водени от интересите на България. Това каза от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Няма да участваме в популистки сценарии, ще бъдем искрени, ще предложим управленска програма и ще имаме ясна позиция за Крим, за санкциите срещу Русия и в никакъв случай няма да си играем със страховете на хората“, заяви той. „България е част от силна обединена Европа и най-силният ни стратегически партньор е САЩ“, подчерта Цветан Цветанов. „Премиерът е един истински държавник и когато състави правителството, се съобразихме с всички приоритети на всички парламентарно представени групи“, посочи той.

„Нека да бъдем обективни, когато говорим по теми, свързани с отговорността, която трябва да се поеме“, обясни Цветан Цветанов. „Никой от парламентарната група не наруши дисциплината, защото знаехме, че трябва да се водим само и единствено от националния интерес“, уточни той. „Имаме стабилност и винаги сме работили за тази стабилност“, заяви Цветан Цветанов.

„Днес нямаме тази възможност да застанем пред нашите избиратели и да кажем, че тази стабилност може да продължи“, коментира той. „ГЕРБ е единствената партия в годините на Прехода, която не е била подвластна на ДПС“, подчерта зам.-председателят на партията. „Имаше политик от РБ, който през цялото време не е мислил за интересите на България и как действително трябва да имаме програма, която да изпълняваме. А през цялото време е целял да реализира свой политически проект“, коментира той.

„Всички забравиха, че изчакахме РБ да ни дадат тяхното решение как да бъдат подредени секциите в чужбина и ГЕРБ понесе този негатив“, посочи той. Във връзка с предсрочните избори Цветан Цветанов се обърна към парламентарните групи да бъдат реалисти и да се подготвят, така че да не бъдат подвеждани хората. „Надявам се, че всеки един ще има достатъчно разум. Молбата ми е да се обединим и да приемем бюджета“, коментира той. Цветанов се обърна към БСП и заяви: "Не се заблуждавайте, победители в тези избори няма, победители са само донякъде Патриотичния фронт, както и новият бъдещ проект на Веселин Марешки“, каза още Цветан Цветанов.

Коментари

Задължително поле