Цветан Цветанов в Горна Оряховица: Градът е пример за добро взаимодействие между държавната и местната власт

В Горна Оряховица е поредният нагледен пример как благодарение на доброто държавно и местно управление средствата от европейската солидарност достигат до всеки български гражданин. Това заяви в Горна Оряховица председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Там той участва в откриването на обновения парк „Детски кът“, модернизиран със средства по Оперативна програма „Региони в растеж“. С него бяха още кметът на града инж. Добромир Добрев, регионалният министър Николай Нанков, областният управител проф. Любомира Попова и нейният заместник Детелина Борисова, както и кметът на Велико Търново Даниел Панов и народните представители от ГЕРБ-Велико Търново Клавдия Ганчева и Станислава Стоянова.

Върху площ от 53 декара са изградени много нови алеи, детски и спортни площадки, зона за пикник и отдих. Направено е допълнително парково озеленяване, функционира автоматична поливна система, захранваща се с дъждовна вода, изградено е и видеонаблюдение. Обектът е реализиран по мащабния проект за обновяване на градската среда в Горна Оряховица, за което общината спечели безвъзмездно финансиране в размер на над 5.6 млн. лв.

Цветан Цветанов поздрави администрацията на Горна Оряховица за положените усилия и добрата координация с МРРБ, на база на която общината реализира проекти по Оперативна програма „Региони в растеж” на стойност 19 милиона лева, от които 12 млн. лв. вече са подписани и се изпълняват.

„Благодаря на министър Нанков за неговата всеотдайност и принос в реализирането на тези проекти, както и за просперитета на Великотърновска област, която ще продължи да се развива след изграждането на АМ „Хемус“ и завършването на останалите инфраструктурни проекти. Подобрената среда за живеене, подобрената образователна инфраструктура са възможни благодарение на европейската солидарност и подкрепа, която гарантира този бърз растеж във всички области и сфери“, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ. Той благодари и на жителите на община Горна Оряховица за подкрепата, която дават на кмета си Добромир Добрев и на правителството. „Народните представители от Великотърновския избирателен район ще продължим да работим за бързото развитие на всички общини в областта“, увери присъстващите Цветанов.

„Радвам се, че през своето управление кметът инж. Добрев полага много грижи за това да създаде хубави условия за най-малките. Парковете в града са обновени, облагородени са междублоковите пространства, направени са много нови детски площадки, както в Горна Оряховица, така и във всички населени места на общината“, каза още Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България