Цветан Цветанов разговаря с eврокомисаря по въпросите за миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос в Малта

Европейският комисар по въпросите за миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос поздрави Бойко Борисов и ГЕРБ за убедителната победа на парламентарните избори в България. Това стана по време на работна среща между Цветанов, Аврамопулос и бившия гръцки премиер Андонис Самарас в рамките на Конгреса на ЕНП в Малта.

„Радостен съм, че България ще се завърне във важните преговори за бъдещето на Европа, свързани особено с бежанския натиск върху Европейския съюз (ЕС) и охраната на неговите граници. Когато начело на България е премиерът Бойко Борисов, силният глас на страната ви се чува от всички европейски лидери. Доказателство за това са отпуснатите за България 320 милиона лева за охрана на външната граница на ЕС при втория кабинет „Борисов“, заяви европейският комисар.

Комисар Аврамопулис подчерта пред Цветан Цветанов, че България и ГЕРБ винаги могат да разчитат на неговата подкрепа във всички важни моменти, както за страна ни, така и за ЕС. Димитрис Аврамопулос заяви, че всички европейски лидери са в очакване на срещата си с победителя в парламентарните избори Бойко Борисов този следобед. Аврамопулис пожела на ГЕРБ бързо да състави стабилно правителство, начело с Борисов, което да представлява по достоен начин българските граждани в Европа и в света.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България