Циганин уби 13-годишна с нож на селска улица (обзор)

Хората от с. Скобелево не могат да си обяснят причината за кървавото нападение.

Трагедия в старозагорското село Скобелево

Спорили за вещ, която убиецът смятал за своя

Осмокласникът Тунджай е задържан и разпитван с помощта на психолози

Ученик от осми клас наръга смъртоносно с нож 13-годишно момиче. Трагедията се разигра в събота към 17 ч на улица в циганската махала на старозагорското село Скобелево, община Павел баня.

14-годишният извършител Тунджай е задържан, но мотивите за кървавата саморазправа все още се изясняват. Момчето е със специални образователни потребности заради психически отклонения. Разпитан е с помощта на психолози, но все още не може да обясни защо е нападнал шестокласничката Диана. Двамата се познавали отдавна, но според децата от циганската махала не са били гаджета. При срещата им на улицата помежду им избухнал спор за някаква вещ, който Тунджай смятал за своя и искал Диана да му я върне. Тя отказала, затова той я наръгал в гърдите. Раната на момичето била тежка и то издъхнало от загуба на кръв в автомобила на близки, които го карали към Спешния център в Казанлък.

От Окръжната прокуратура в Стара Загора са наложили 72-часов арест на Тунджай. Разпоредени са няколко спешни експертизи, включително психолого-психиатрична, която да изясни какво е състоянието на 14-годишния.

Според хора от махалата Тунджай бил тих и кротък и никой не знаел, че тайно носи нож и може да нападне и нарани някого.

Коментари

Задължително поле