Цигари с повишени цени вече са по магазините

Снимка: Архив

Кутия “Средец” вече се продава за 5,10 лв. в някои магазини

Дългото GD става 5,20 лв.

В магазините се появиха първите цигари с нови по-високи цени. Белият “Средец” вече се продава по 5,10 лв., при стара цена от 4,80 лв. Повишението се дължи на новия акциз за тютюневите изделия, който влезе в сила от началото на годината. Вдигането на акциза ще доведе до повишаване на цените на масовите цигари с до 30 ст., показа проверка на “Труд”.

В магазините цигари на стари цени ще се продават до изчерпване на наличните количества. А решението с колко ще се вдигнат цените е на вносителите на цигари и на собствениците на марки.

Цената на синьото GD в твърд осмоъгълен пакет се вдига от 4,80 лв. на 5,10 лв., става ясно от регистъра на тютюневите изделия. Дългото GD, дългият син Tresor и дългото синьо ММ ще се продават по 5,20 лв., при стара цена от 4,90 лв. Rothmans в овална кутия поскъпва до 4,90 лв., при стара цена от 4,60 лв. А дългият Rothmans в твърд пакет става 5,10 лв., при 4,80 лв. досега. Eva в твърд пакет тип плочка ще се продава по 5,20 лв. Регистрирано е и Victory в овална кутия по 5,10 лв.

Коментари

Задължително поле