Дневен хороскоп на Алена за петък, 18.10.2019

На 18 октомври 2019 да почерпят

Ще оцелее ли светът след „Катаклизъм”? Джаред Даймънд променя разбирането ни за причините за възхода и падението на цивилизациите

Иззеха над 15 кг канабис от две наркооранжерии в Благоевградско

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Започна официалното посещение на Екатерина Захариева в Хърватия

Мъж загина при катастрофа на пътя за Сапарева баня

САЩ опитват двоен натиск над Турция

Пенс заяви, че Турция ще прекрати военната си операция само когато кюрдите в Сирия се оттеглят

Борисов към Стефан Данаилов: С теб съм

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

Бурак Йозчивит вечеря с кувейтски богаташи

Червената Мая вече лъже, без да мисли Кюстендилката твърди, че няма билбордове, наела е 10 и ще ги удвоявала другата седмица

Гаф на президента с венеца за летците (СНИМКИ) На лентата, поднесена от Румен Радев, пише 170 вместо 107 години от създаването на ВВС

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 18 октомври 2019

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Край на шарените чадъри и павилиони в Бургас слагат промени в наредбата за преместваемите обекти на територията на общината, качени за обществено обсъждане. Според тях всички чадъри на заведенията в центъра на града трябва да са в гамата от бяло до светла охра. Правилата важат и за тенти-конзоли, окачени на сгради.

За територията на Приморски парк и Парк Езеро върху зоните определени за поставяне на маси на открито се допуска поставянето само на чадъри и сенници в цветова гама от бяло до светло зелено.

Забранява се поставянето на рекламни съоръжения и стикери върху чадърите, както и върху павилионите за сладолед, цветя и царевица в Бургас, предвиждат още промените.

В тях са описани и разрешените размери за всеки павилион – той трябва да е широк 2,40 м и висок – 2,80 м. Еднотипови ще бъдат и сезонните обекти за продажба на бижутерия, мартеници и плетива, както и количките за продажба на царевица.

Строги правила ще има и за разполагането на маси на открито към заведенията. Те ще могат да се поставят само, ако се осигури минимум 1,5 м свободна зона за преминаване на пешеходци.Забранява се маси да се редят на тротоари по-тесни от 3 метра и на площ по-малко от 3 кв.м – за обекти, подлежащи на категоризиране, съгласно Закона за туризма.Собствениците на заведения ще могат да слагат върху тях само чадъри, сенници и др.,чиято носеща конструкция не е трайно свързана с терена и без да се нарушава тротоарната настилка.

Промените предвиждат още всички павилиони, които са върху тротоари или пешеходни зони да се поставят извън входовете на подлези, пешеходни пътеки и обществено-обслужващи обекти, като се осигурява свободна ширина за преминаване на пешеходци – минимум 2,00/1,50 м.

Според вносителите на промените, целта им е да се въведат единни и ясно регламентирани правила при поставянето на преместваеми обекти, както и да се постигне единен облик в обособени характерни зони чрез единни цветови гами.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.