Черен петък на номинациите за “Грами”

Джей Зи, Кендрик Ламар и Бруно Марс в директен сблъсък за статуетките

Джей Зи, Кендрик Ламар и Бруно Марс са най-номинираните изпълнители за престижните музикални награди “Грами”, които ще се проведат на 28 януари догодина в Ню Йорк.

21-кратният носител на статуетката и половинка на поп певицата Бионсе води с 8 номинации, благодарение на последния му албум 4:44. Ламар е втори със 7, последван от Марс с 6. След тях в списъка с най-много номинации се нареждат рапърът Чайлдиш Гамбино и арендби певицата Сайза.

Тази година хип-хоп и арендби изпълнителите почти изцяло доминират най-важните категории на “Грами”, като “Албум на годината”, “Запис на годината” и “Песен на годината”. В първата ще се състезават Джей Зи с 4:44, Чайлдиш Гамбино с Awaken, My Love!, Кендрик Ламар с DAMN., Бруно Марс с 24K Magic и новозеландката Лорд с Melodrama, която е единственият представител на “поп” жанра.

Хитът на годината Despacito е номиниран в “Запис на годината” и “Песен на годината”. Негова конкуренция в първата категория ще бъдат парчетата Redbone на Чайлдиш Гамбино, The Story of O.J. на Джей Зи, HUMBLE. на Кендрик Ламар и 24K Magic на Бруно Марс. За “Песен” се състезават още 4:44 на Джей Зи, Issues на Джулия Майкълс, 1-800-273-8255 на рапъра Лоджик, в колаборация с Алесия Кара и Калид, и That’s What I Like на Бруно Марс.

В поп категориите в директно съревнование ще влязат Лейди Гага, Кеша и Ед Шийрън, чийто последни албуми и пилотни сингли към тях са номинирани.

Коментари

Задължително поле