Черна гора вдига Футболист №1

Черна гора прави всичко възможно да вдигне една от звездите си за предстоящата европейска квалификация срещу България в петък. Става въпрос за защитника Стефан Савич, играч на „Атлетико“ (Мадрид). Бранителят триумфира в последните 3 издания за „Футболист на годината“ в страната си. Силните му игри помогнаха на клубния му отбор да спечели Лига Европа и Суперкупата на УЕФА през 2018-та. Бранителят има и загубен финал в Шампионската лига през сезон 2015/2016.

„Контузията на Савич ни изненада – разкри Любиша Тумбакович, селекционер на Черна гора. - Той вече се присъедини към отбора и ще опита да тренира. Дали ще играе, ще зависи от това как върви възстановяването му“.

Специалистът изрази мнение, че България не разполага с футболисти от висока класа.

„В началото на квалификациите всички имат страхотна мотивация и сериозни планове – добави Тумбакович. - Това се отнася и до отбора на България, който базира надеждите си на представянето си в Лигата на нациите, където в един момент постигна фантастични резултати. Затова очаквам страхотна битка в София. Съперникът е много компактен, въпреки че не разполага с играчи от световна класа. Те все пак имат двама-трима, които са наистина добри. Един от тях е Ивелин Попов, но не искам да коментирам повече имена“, каза Тумбакович.

Двубоят ще бъде свирен от френския съдия Руди Букет. Любопитното е, че по професия той е търговски представител, но има голям опит като международен рефер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ