Мощният циклон „Вероника“ удари северозападното крайбрежие на Австралия

Участникът в „Гласът на България” по БТВ Тодор Ковачев пред „Труд”: Рокът е музика на почтеността и свободата

Когато вестите пърхат с крила Пощенските гълъби се използват от векове до днес

Във Варна правят уникална трансплантация на дървета Спасиха 50 липи, кипариси и ели от отсичане заради нов строеж

Няма следа от 2-годишния Юлиян от село Равнец Врачка казала на майката, че е в къща при жена

Жена падна в огън в Монтана и загина

Зам.-министър Ципов: На територията на Любимец, Елхово и Малко Търново няма да се строят бежански лагери

България и Япония засилват сътрудничеството си в редица области и развитието на Западните Балкани

Гамбийският нападател Али Соу пред „Труд“: ЦСКА е отбор, който трябва да гони всички трофеи

Пулев: Не бях получавал такава аркада през целия си живот, но знаех какво мога

Трима младежи с амфетамин задържаха в Кубрат

Житейските драми на ледената кралица Ирина Pоднина Знаменитата фигуристка никога не е побеждавана по време на голямо състезание в продължение на 11 години

80 разрешения за СРС-та е дал Окръжен съд – Велико Търново за година През последните две години исканията са се увеличили

МВнР: Няма българи на борда на круизния кораб, аварирал край Норвегия

Над 10 000 зрители аплодираха шоуто на Царевец и концерта с лазери „Парти в парка” в Търново

Черненската мамалига е победител в кулинарен конкурс на музей „Етъра“ в Габрово

Първият победител в кулинарния конкурс „Гозби по стари традиционни рецепти“, посветен на 55-та годишнина от създаването на Етнографски музей на открито /ЕМО/ „Етър“ в Габрово е Черненската мамалига.

След като обобщи резултатите от страницата на музея във Фейсбук журито, съставено от музейни специалисти констатира, че за февруари с най-много харесвания е рецептата за приготвяне на ястието, предложено от НЧ „Васил Йорданов-1942 г.“ в тутраканското село Нова Черна.

В съответствие с регламента за провеждане на кулинарния конкурс предложилият рецептата с най-много харесвания получава награда – абонаментна карта за посещение на музея в рамките на една година

До 15 март желаещите да споделят свои рецепти за традиционни ястия могат да изпращат информация за тях на електронна поща. Желателно е да бъде изпратени една или повече снимки. Рецептите ще бъдат селектирани, а най-интересните ще бъдат предложени на страницата на музей „Етър“ във Фейсбук. Първо място печели рецептата с най-много харесвания.

„През март се появява първата зеленина. В българската традиционна кухня има много интересни рецепти, в които се използват листа и стъбла от различни култивирани или диворастящи растения“, напомнят етнографите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.