Четвърта обработка срещу комари бе извършена във Велико Търново

Четвърто третиране срещу комари бе извършена във Велико Търново през последните две вечер – 12 и 13 август. Приложен е методът на димна обработка с топъл аерозол, обхванати са както парковите зони в Старата столица, така и улиците в кварталите. Използваните количества биоциди са стриктно съобразени с изискванията, описани в издадените от Министерството на здравеопазването разрешителни за предоставяне на съответните препарати на пазара.

По същия метод е извършена и предходната обработка на паркове и улици срещу комари, проведена на 24 и 25 юли. Преди това обществените пространства и зелените зони са третирани срещу насекомите чрез студен аерозол (вода и биоцид) – на 25-26 юни и 8-9 юли. През март са извършени още две обработки срещу ларви на комари, като са обхванати зони по поречието на р. Янтра. Всички пръскания са проведени съобразно сключения договор между Община Велико Търново и фирмата изпълнител и са съобразени с метеорологичните условия.

Поради променливото и влажно време, както и предвид обилните валежи в периода май-юли, популацията на комари се е увеличила драстично. Обработките ще продължат и през остатъка от летния сезон при сигнали за масова поява на комари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони